Focus Fitness Jet 9 iPlus Review

focus fitness jet 9 iplus

De moderne Focus Fitness Jet 9 iPlus is een robuust sterke loopband geschikt voor intensief gebruik. Dankzij het grote loopvlak, sterke motor en de vele mogelijkheden waaronder interactief trainen via uw tablet of smartphone geven u oneindige mogelijkheden om thuis te genieten van uw training.

 

Trainen met uw tablet of smartphone

De Jet 9 iPlus beschikt over een Bluetooth ontvanger. Mede hierdoor kunt u uw tablet of smartphone draadloos verbinden met de Loopband. Door het koppelen kunt u de loopband besturen via uw smartphone of tablet. U kunt de weerstand en snelheid aanpassen tijdens het kijken van uw favoriete serie of film. Dankzij de gratis E-Health app, is het mogelijk om overal ter wereld te trainen vanuit thuis. E-Health maakt verbinding via Google maps, waarbij u de route bepaald die u wilt afleggen. Denk bijv. aan de marathon van New York, Rotterdam of een rondje in uw eigen woonplaats.

 

Trainingsprogramma’s

Buiten de vele mogelijkheden die de Jet 9 iPlus biedt dankzij de E-Health app, kunt u de loopband ook gebruiken zonder app door gebruik te maken van voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Zo heeft u een geruime keuze uit 25 verschillende trainingsmogelijkheden. De programma’s verschillen tussen snelheid, interval, HRC en bergprogramma’s. Ook beschikt u over een manueel programma.

 

Hellinghoek

De elektronisch te verstellen hellingshoek van de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband is geheel naar eigen voorkeur aan te passen van 0 tot 15 %. Als u kiest voor een voorgeprogrammeerd programma dan zult u merken dat de helling automatisch verhoogd of verlaagd wordt. Dit is geheel afhankelijk welke keuze u maakt. Hoe hoger de helling hoe intensiever uw benen getraind worden.

 

Hartslag

De Jet 9 iPlus is voorzien van geïntegreerde hartslagsensoren. Deze sensoren geven u een indicatie van uw hartslag.  Ook kunt u gebruik maken van een HRC-programma. Met dit HRC-programma kunt u geheel geautomatiseerd trainen op uw hartslag.

 

Display

De hypermoderne trainingscomputer voorziet u van alle relevante trainingsinformatie tijdens uw work-out. Zo geeft het helderblauwe lcd-scherm de tijd, snelheid, afstand, calorieën en hartslag weer. Ook ziet u d.m.v. grafieken de hoogtes van de helling die u beklimt. Verder is de computer voorzien van een aantal handige sneltoetsen.

 

Materiaal

De Jet 9 loopband is voorzien van een krachtige en fluisterstille 5 pk-motor. Dankzij deze motor kunt trainen tot 20 KM/H. Ook is het brede loopvlak uitgerust met een achtvoudig dempingssysteem. Dit systeem zorgt voor extra demping en comfort tijdens uw training. Zoals u gewend bent van Focus Fitness zorgt de sterke Jet 9 ervoor dat u kunt trainen tot 135 kg.

 

Belangrijkste eigenschappen Focus Fitness Jet 9 iPlus:

 • De loopoppervlakte is 135 cm lang en 54 cm breed
 • Standaard beschikt de Jet 9 iPlus over 25 verschillende programma’s . Je moet dan denken aan onder meer: bergprogramma’s , intervalprogramma’s , hartslagprogramma’s , snelheidsprogramma’s en een manueel in te stellen programma
 • Smartphone of tablet kan aangesloten worden
 • Stille motor
 • ​15 elektrisch verstelbare hellingshoekniveaus
 • ​Je kunt tot een maximum van 20 kilometer per uur op deze hardloopband lopen
 • Het piekvermogen van de motor is 5 PK en het continue vermogen van de motor is 2,5 PK

Pluspunten

Over het algemeen is het belangrijkste pluspunt van de Focus Fitness Jet 9 iPlus zijn goede prijs – kwaliteit verhouding. Als we de hardloopband vergelijken met andere loopbanden voor dezelfde prijs dan is er geen hardloopband die beschikt over vergelijkbare specificaties.
Je mag dan ook verwachten van deze hardloopband dat je ook op een hogere intensiteit prima kunt trainen. Je merkt dat alles voornamelijk gericht is op een zo maximaal mogelijk loopcomfort tijdens een intensieve training. De trainingsprogramma’s , de demping en de stille motor dragen allen bij om ook op snelheden boven de 10 kilometer per uur prima te kunnen hardlopen.

Ook ontbreekt de mogelijkheid om een smartphone of tablet aan te sluiten niet. Zoals je tegenwoordig steeds meer ziet bij moderne loopbanden, is het ook bij deze loopband mogelijk om na koppeling met je tablet of smartphone ‘overal ter wereld’ te lopen. De loopband past dan automatisch zijn hoogte aan op basis van je gekozen route.

Minpunten

Een mogelijk nadeel voor een gebruiker is het feit dat de Jet 9 iPlus niet samenwerkt in combinatie met een borstband.
Een borstband kan handig zijn om te trainen op basis van je hartslag. Sommige loopbanden beschikken namelijk over hartslaggestuurde trainingsprogramma’s . Als je hier gebruik van wilt maken dan is een borstband noodzakelijk om een precieze training op basis van je hartslag mogelijk te maken. En dat is helaas nu net wat op deze loopband ontbreekt.

 

 

Lees meer over de loopbanden van Focus Fitness

Uitstekend!

Over het algemeen is het belangrijkste pluspunt van de Focus Fitness Jet 9 iPlus zijn goede prijs – kwaliteit verhouding. Als we de hardloopband vergelijken met andere loopbanden voor dezelfde prijs dan is er geen hardloopband die beschikt over vergelijkbare specificaties.

PROS

 • Goede prijs-kwaliteit
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Stille motor

CONS

 • Werkt niet in combinatie met borstband